MetaSafe, ett företag som arbetar med biotransformation, var först på plats i Biovation Park, i Norra stadskärnan.

– För oss var det A och O med möjligheten att hyra lokaler med instrument som var ändamålsenliga för verksamheten, berättar Johanna Haglund, vd på MetaSafe. Startsträckan var kort, vilket gjorde att vi tidigt fick kunder. Det gav möjlighet att kunna växa organiskt utan större kapital och investeringar, vilket förstås har varit fantastiskt.

Johanna Haglund understryker att variationen mellan företagen i parken är värdefull och att det har varit givande för MetaSafe att vara en del av Biovation Park.

– Vissa företag behöver analyser som vi kan hjälpa till med. Andra företag använder vi oss av för kvalitetssupport och grafisk formgivning för flyers och reklamblad. Vi blir presenterade för andra bolags kunder och hjälps åt. Det känns bra att vara en del av ett större sammanhang.

Under tiden har Johanna Haglund sett hur både Biovation Park och området har förändrats och vuxit.

– Det är en enorm skillnad, säger hon. Jag hade inte kunnat föreställa mig det när vi flyttade in, även om det var vad vi hoppades på. Utvecklingen i Biovation Park och området är över förväntan och det finns plats och möjligheter för fler i parken.